Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Bine ai venit!

Cât de importantă este presiunea din roţi?

publicat pe: 28.09.2017
Cât de importantă este presiunea din roţi?


Presiunea aerului din anvelope are o importanță deosebită asupra siguranței active a automobilului cât și a consumului de combustibil. Dacă presiunea din anvelopele unui automobil este sub limita specificată de constructor, în timpul deplasării automobilului, anvelopele se vor deforma excesiv. Acestă deformare conduce la creșterea temperaturii anvelopei precum și la reducerea aderenței transversale. În cazuri extreme, mai ales dacă anvelopa este la limita duratei de viață, aceasta se poate dezintegra.


Anvelopele cu presiunea aerului scăzută cauzează instabilitatea automobilului în viraje datorită pierderii aderenței. În plus, pe suprafețe umede distanța de frânare până la oprire, crește considerabil.


Unde găsesc presiunea recomandată pentru automobilul meu?
Fiecare automobil primește de la producător presiunea optimă recomandată pentru pneuri. Aceasta poate fi scrisă pe stâlpul dintre portiere, pe marginea portierei dreapta față, în cartea tehnică a mașinii ori, în unele cazuri, în interiorul capacului de la rezervor.
Dacă tot nu ați găsit, puteți verifica în baza de date online a producătorului autoturismului, ori puteți cerceta forum-urile de specialitate. Respectarea presiunii recomandate de producător este obligatorie, deoarece aceasta este adaptată vehiculului dumneavoastră și astfel puteți optimiza performanțele anvelopelor și siguranța dumneavoastră.


O dată la cât timp trebuie verificată presiunea?
Presiunea din pneuri trebuie verificată cel puțin o dată pe lună și înainte de a porni într-o călătorie lungă. De asemenea ea trebuie verificată în cazul în care vă apare notificare de la computer-ul de bord al autoturismului, în cazul mașinilor mai noi.


Este normal ca anvelopa să piardă aer?
Da, este perfect normal. Anvelopa pierde aer tot timpul, tocmai de aceea presiunea trebuie verificată lunar. În cazul în care unul din pneuri pierde aer mai mult decât celelalte, încercați totuși să aflați dacă există vreo problemă cu el.
Pentru a avea rezultate excelente, stabiliți corect presiunea din pneuri și faceți cele mai bune alegeri în materie de cauciucuri.


Ce este TPMS?
Sistemele de Monitorizare a Presiunii din Pneuri (TPMS - Tire Pressure Monitoring System) sunt sisteme integrate automobilului, care monitorizeaza continuu presiunea din anvelope. Exista doua tipuri de astfel de sisteme; sistemul direct (masoara presiunea in anvelope prin intermediul unui senzor din interiorul rotii) si sistemul indirect (care masoara presiunea indirect, prin intermediul senzorului ABS al automobilului). Un afisaj din interiorul automobilului informeaza soferul daca una sau mai multe anvelope pierde presiune.


TPMS indeplineste trei functii:
    Siguranta sporita in timpul condusului
    Evitarea maririi consumului de carburant din cauza presiunii gresite in anvelope
    Evitarea uzurii anvelopei, cauzata de presiunea redusa a acesteia


Incepand cu 1 noiembrie 2014: conform Directivei UE, toate automobilele noi trebuie sa fie dotate cu TPMS de catre fabricantii de automobile. Cu toate acestea, Directiva UE nu stipuleaza ce sistem de monitorizare a presiunii trebuie utilizat. Sunt permise sisteme directe sau indirecte atat timp cat acestea indeplinesc cerintele si conditiile ECE-R 64. ECE-R64 stipuleaza doar functionalitatea, dar nu si daca este necesar un senzor original sau aftermarket.

Delta Grup Tyres

DELTA GRUP TYRES SRL, J40/3624/2014, RO32968057
Punct de lucru: Popesti-Leordeni,Ilfov , Sos. Oltenitei Nr. 21
Luni-Vineri: 08.30 - 17.30
Sambata: 09:00 - 14:00
Telefon: 021-361.50.96
Comenzi NON - STOP ! 24 / 7
www.e-anvelopa.ro | comenzi@e-anvelopa.ro

Newsletter

designed by headstart.ro
Viziteaza site-ul E-anvelopa.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.